SPICY LEMON CHICKEN
Otaczamy podudzia w proszku wymieszanym z solą. Te dwa związki razem wyciągną ze skórki wilgoć, zostawiając skórkę chrupką i zbrązowioną. Dodatek proszku do pieczenia zmienia poziom pH w skórce i…
Otaczamy podudzia w proszku wymieszanym z solą. Te dwa związki razem wyciągną ze skórki wilgoć, zostawiając skórkę chrupką i zbrązowioną. Dodatek proszku do pieczenia zmienia poziom pH w skórce i…
Wykonanie mega proste (wystarczy wymieszać ręką składniki), smak 8/10 (10 dla #real pizza, 9/10 dla pizzy z batatów, na którą przepis też macie na blogu :P ) generalnie petarda koniecznie…
Rrozgrzej piec do 190 stopni i przygotuj blaszkę do pieczenia z papierem. Filet pokrój na kawałki wielkości ok 3cm, dopraw. Rozdrobnij w rękach lub malakserze płatki kukurydziane i przesyp do…
Granola jest o tyle fajną opcją, że można ją zrobić w dużej ilości, chwilę wysuszyć, przełożyć do słoiki i stać może spokojnie kilka tygodni! Dalej hop-siup jako dodatek do jogurtu…
Pprzepis na 3 porcje po 3 racuchy. Kaloryczność podałam na jedną porcję (3 placki) + dżem i pół jogurtu. Kefir wymieszaj z jajkiem, erytrolem, aromatem i olejem. Dodaj przesiane mąki…
Gofry wychodzą świetnie aczkolwiek pamiętajcie, że to mała bomba węglowodanowa. Fajnie przez to sprawdzą się chociażby przed treningiem czy w intensywny dzień. Chia zalewacie odrobiną wrzątku (2-3 łyżki) i odstawiacie…
Mąkę przesiej koniecznie przez sito. Dodaj jajo i mleko, wymieszaj. Rozgrzej dobrze patelnię i smaż naleśniki z obu stron. Twarożek - wymieszaj jogurt z mąką, erytrolem, wanilią. "Twarożkiem posmaruj naleśniki,…
Cukinię zetrzyj na tarce i odciśnij wodę. Wrzuć do misy blendera. Doda czubatą łyżkę mąki, czosnek, jajo, sól i pieprz. Zblenduj. Rozgrzej olej na patelni i smaż placki z obu…
Przepis szybki jak pendolino w Japoni. A do tego wyszło tak smacznie, że sama się zaskoczyłam, tak więc nie zostaje wam nic innego jak zrobić taki obiadek! Dodatkowo mało składników…
Alternatywa dla wystrzegających się pieczywa! Wyszło naprawdę pysznie! I przede wszystkim prosto i szybko. Nastaw piec na ok 220 stopni. Pieczarki natrzyj sosem sojowym i odrobinę posól. Ułóż kapeluszem do…
Mąka kasztanowa to jedna z najdroższych mąk bezglutenowych, ale naleśniki z niej smakują obłędnie. Z tego względu jeżeli macie możliwość zamiast mąki gryczanej czy ryżowej (z nich także naleśniki wychodzą)…
KKARMEL Zacznij od nastawienia karmelu. Na patelnię z grubym dnem wlej mleko i miód i gotuj całość na dość wysokiej mocy ok 20-40 min (aż zacznie gęstnieć), od czasu do…
To zdecydowanie jeden z moich najlepszych przepisów. Dopracowywałam go wiele razy, jako, że początkowo każda próba kończyła się zakalcem. No i w końcu udało się i weszła do stałego menu…
Podany przepis jest na mały Mazurek, na jakieś 4 porcję. Jeżeli chcecie zrobić większy na klasyczną blaszkę 25/40cm zróbcie przepis razy 3! Jajko utrzyj z ksylitolem i miękkim masłem. Dodaj…
Najlepszy sposób na idealną, chrupiącą panierkę do smażonych frytek? Mąka kukurydziana! Nie jest to mój faworyt jeżeli chodzi o mąki bezglutenowe, ale w tym przypadku po prostu sprawdza się idealnie.…
Poezja do fanów i brownie i snickersa w wersji bez cukru! Kasze jaglana gotujemy, po przestudzeniu miksujemy ze wszystkimi pozostałymi składnikami. Masę przelewamy do tortownicy o średnicy 28 cm i…
Chlebek jest banalnie prosty w wykonaniu. Rewelacyjnie smakuje z masłem orzechowym! Wymieszaj cynamon z sodą, mąką, gałką i solą. W osobnej misce połącz olej, jaja, rozgniecione bataty (opcjonalnie erytrol jeżeli…
Wybaczcie mało atrakcyjne zdjęcia! Zostawiłam aparat w pracy i w zasadzie obiad był spontaniczny, ale wyszedł tak pysznie, że oto i on! :P Pesto wyszło ok 3 porcje - blendujemy…
Podstawą frittaty są jajka i warzywa. Możecie zrobić ją więc na wiele różnych sposobów dodając też mięso/rybę, wymieniając warzywa ;) Moja propozycja: podsmażamy na oleju kokosowym cebulkę i czosnek. Dorzucamy…
Gastro świat oszalał na punkcie Summer Bowli! Nie ma się co dziwić - są proste, szybki, pięknie wyglądają, jest na nie milion sposobów, mega pożywne, zdrowe i do tego wykorzystujecie…