DSC_1790

BROWNIE – SNICKERS BEZGLUTENOWY, BEZ CUKRU

Składniki:

SPÓD BROWNIE

250 g kaszy jaglanej

3 jaja

180 g jogurtu

50 g kakao

70 g oleju koko

5 łyżek erytrolu

MASA ORZECHOWA

500 g mascarpone

250 g masła orzechowego

Erytrol do smaku

ORZESZKI W KARMELU

100 g mleka kokosowego

50 g miodu

Orzechy arachidowe

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Poezja do fanów i brownie i snickersa w wersji bez cukru!
Kasze jaglana gotujemy, po przestudzeniu miksujemy ze wszystkimi pozostałymi składnikami. Masę przelewamy do tortownicy o średnicy 28 cm i pieczemy 30-40 min. w 180 stopniach.
Mascarpone ubijamy kilka minut, następnie dodajemy masło orzechowe i 2-3 łyżki erytrolu. Przekładamy na przestudzony spód i wkładamy do lodówki.
W między czasie przegotowujemy karmel. Do rondelka wlewamy mleko koko i miód, gotujemy ok. 20 min do momentu aż masa zmieni kolor i lekko się zagęści, na sam koniec dodajemy posiekane orzechy i przekładamy na górę ciasta.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami