FIT RACUCHY Z JABŁKAMI

Składniki

PRZEPIS NA 3 PORCJE PO 3 RACUSZKI:

  • 160g mąki ryżowej
  • 40g mąki z tapioki
  • 200ml kefiru
  • 2 łyżki erytrolu
  • jajo
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • łyżka oleju kokosowego
  • jabłko
  • opcjonalnie aromat waniliowy

Do podania: pół jogurtu kokosowego PlantOn i dżem porzeczkowy 100% bez cukru

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Pprzepis na 3 porcje po 3 racuchy. Kaloryczność podałam na jedną porcję (3 placki) + dżem i pół jogurtu.

Kefir wymieszaj z jajkiem, erytrolem, aromatem i olejem. Dodaj przesiane mąki oraz sodę. Odstaw na 5-10 min masę i rozgrzej patelnię. Jabłko obierz i pokrój na cienkie plastry, usuń gniazdo nasienne. Na rozgrzaną patelnię nałóż łyżkę masy, gdy po kilku sekundach zacznie się ścinać połóż na nią plasterek jabłka i przykryj kolejną łyżką masy. To samo zrób z pozostałymi placuszkami i smaż pod przykryciem z obu stron.

Propozycja podania – jogurt kokosowy PlantOn oraz dżem porzeczkowy 100% bez cukru.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.