PANCAKE Z MALINAMI

Ubijamy białka. Dodajemy żółtka, pół łyżeczki erytrolu, łyżeczkę oleju kokosowego (najlepiej wcześniej rozpuścić), sodę, łyżkę gęstego mleczka kokosowego lub śmietanki lub jogurtu kokosowego marki Harvest Moon (np. z Epi) i…

Czytaj dalejPANCAKE Z MALINAMI

WUZETKA

Piekarnik nastawić na temperaturę 170 º C. Formę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia (dno i boki). W rondelku roztopić olej kokosowy, przestudzić i przelać do dużej miski.…

Czytaj dalejWUZETKA

GOFRY Z BATATÓW

Batata  obrać i pokroić, posypać solidnie cynamonem. Na patelni posmarowanej olejem kokosowym podsmażyć batat z cynamonem.  Dodać wodę, ok 170-200ml i gotować pod przykryciem przez około 7 minut. Po tym czasie bataty…

Czytaj dalejGOFRY Z BATATÓW