DORSZ I KALARIOR W PANIERCE, PUREE Z MARCHEWKI, PAK CHOI

Składniki

  • POLĘDWICA Z DORSZA (ok 130g)
  • KALAFIOR
  • JAJKO
  • OK 2 ŁYŻKI MĄKI KOKOSOWEJ
  • ŁYŻKA WIÓREK KOKOSOWYCH
  • MARCHEW
  • ŁYŻKA MASŁA GHEE
  • ODROBINA MLECZKA KOKOSOWEGO
  • KAPUSTA PAK CHOI
  • GROSZEK MROŻONY

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Ugotuj krótko kalafior i groszek w osolonej wodzie, odcedź.

Jajko roztrzep. Mąkę na talerzyku wymieszaj z wiórkami. Rybę dopraw i z 2ch stron wymocz w jajku, a następnie w mące z wiórkami. To samo robimy z kalafiorem ugotowanym al dente. Smażymy rybę i kalafior na oleju kokosowym.

Marchew świeżą drobno kroimy, lub używamy mniejszej, mrożonej i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Dodajemy łyżeczkę masła, ok 3 łyżki mleczka kokosowego i blendujemy na puree.

Kapustę smarujemy masłem, solimy , zawijamy w folię do pieczenia i pieczemy ok 15 min.

Składamy całość, groszek i kiełki głównie do dekoracji 😉 Można pominąć! Smacznego!!!

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.