Daktyle zalej na 15 min gorącą wodą. Czekoladę, olej i erytrol/ksylitol rozpuść w rondelku lub kąpieli wodnej. Chwilkę przestudź .
Spód – zblenduj orzechy ze szczyptą soli na grubsze wióry, dodaj odcedzone daktyle i ponownie zblenduj. Dodaj olej kokosowy, banana, ewentualnie inne dodatki. Masę rozprowadź na dnie naczynia do wypieku tarty czy tortownicy wyłożonej folią i spryskaną olejem zawijając brzegi do góry. Spód wsadź na chwilę do zamrażarnika.
Masa – odlej wodę z 2ch puszek cieciorki i ubij z niech sztywną pianą (3 min) ze szczyptą soli. Do uzyskanej piany wlej roztopioną czekoladę i wymieszaj całość łopatką. Masę wylej na spód tarty. Całość idzie do zamrażarnika na ok godz. Po tym czasie udekoruj górę wybranymi owocami i ponownie umieść ciasto w zamrażarniku na ok godzinę. Przed podaniem można przełożyć do lodówki 😉
Cud, miód, malina!! 😀