KREWETKI Z RYŻEM I PESTO

Składniki

  • krewetki 120g
  • ryż basmati 50g
  • pesto zielone ok 20g
  • orzechy włoskie ok 15g
  • papryka czerwona
  • suszone pomidory ok 20g
  • nać pietruszki
  • świeża bazylia
  • oliwa z oliwek łyżka
  • opcjonalnie cukinia zamiast ryżu

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Potrawa tzw. śmieciowa, czyli spontan z reszte z lodówki, który zaskoczył rewelacyjnym połączeniem smaków! 🙂

Na oliwie podsmażyłam 3-4 ząbki czosnku, drobno pokrojoną paprykę, suszone pomidory. Po chwili dorzuciłam krewetki. Doprawiłąm – sól, piperz, ostra papryka. Na koniec dorzuciłam sporo świeżej pietruszki nać.

Ryż ugotowałam odcedziłam, wymieszałam z łyżką zielonego pesto i świeżą bazylią. Podałam go z krewetkami oraz orzechami włoskimi:)

Wersja low carb – zamiast ryżu użyłam makaronu zrobionego z cukinii za pomocą spiralizera (allegro ok 10 zł) krótka podsmażonego z bazylią + pesto 😉

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.