KREWETKI W SOSIE ORZECHOWYM Z KASZĄ JAGLANĄ

Składniki

  • KASZA JAGLANA
  • KREWETKI OK 300G
  • MLECZKO KOKOSOWE OK 150ML
  • CEBULA
  • CZOSNEK
  • PAPRYKA LUB CHILI
  • 2 ŁYŻKI SOSU SOJOWEGO
  • LIMONKA
  • OLEJ KOKOSOWY
  • ORZECHY
  • NATKA PIETRUSZKI LUB KOLENDRA

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Kaszę płuczemy na sitku i gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.

Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną cebulę, czosnek i paprykę/chili. Po chwili dorzucamy masło orzechowy i zalewamy całość mleczkiem. Mieszamy do uzyskania jednorodnej konsystencji i smażymy chwilkę pod przykryciem.

Po chwili dodaj sos sojowy, opcjonalnie trochę soli, dorzuć krewetki i duś do miękkości – ok 10 min. Dodaj pod koniec zioła i odrobinę soku z limonki.

Kaszę podawaj z krewetkami w sosie orzechowym, pokruszonymi orzechami (u mnie nerkowce), świeżą natką lub kolendrą i kawałkiem limonki.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.