BOMBONIERKI Z OLEJU KOKOSOWEGO

Składniki

  • olej kokosowy ok 5 łyżek
  • 3-4 łyżki kakao
  • erytrol
  • ok 50-100ml mleczka kokosowego
  • dodatki jako nadzienie – orzechy, wiórki kokosowe, maliny, suszone owoce, masło orzechowe itp
  • odpowiednie forma

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Banalnie prosta sprawa. olej kokosowy rozpuściłam w rondelku, dodałam kakao, erytrol zmielony na cukier puder(ok 3-4 łyżki, tyle ile chcecie), mleku i wszystko podgrzewałam do dokładnego wymieszania. Bombonierkową blaszkę kupiłam w TK Maxx. Do otworów wrzuciłam maliny, liofizowane truskawki, orzechy nerkowca, laskowe, chipsy kokosowe i masło orzechowe. Zalałam dodatki olejem z kakao i na 30 min do zamrażalnika.

Czekoladki gotowe!!

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.