BUDYŃ Z DYNII

Składniki

  • 250-300G DYNII
  • CYNAMON, KARDAMON
  • ERYTROL
  • 150ML MLEKA KOKOSOWEGO
  • 15G LNU
  • KIWI/ŚLIWKI
  • ŁYŻECZAK PESTEK DYNII, ORZECHÓW

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

250-300g dyni ugotowałam do miękkości, zblendowałam z odrobiną erytrolu i cynamonem (można użyć miodku;) Puree z dynii dodałam do ok 150ml mleka kokosowego light z odrobiną wody i ok 15g siemienia lnanego (oczywiście można użyć każdego mleka, ja polecam kokosowe tu szczególnie Emotikon wink Całość podgrzewałam co chwile mieszając aż masa zgęstnieje. Przyprawy – cynamon, kardamon.
Miało być z kiwi ale wleciały 3 śliwki, łyżka pestek dynii i 2 orzechy brazylijskie;) Pyyyyszny deserek!

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.