250-300g dyni ugotowałam do miękkości, zblendowałam z odrobiną erytrolu i cynamonem (można użyć miodku;) Puree z dynii dodałam do ok 150ml mleka kokosowego light z odrobiną wody i ok 15g siemienia lnanego (oczywiście można użyć każdego mleka, ja polecam kokosowe tu szczególnie Emotikon wink Całość podgrzewałam co chwile mieszając aż masa zgęstnieje. Przyprawy – cynamon, kardamon.
Miało być z kiwi ale wleciały 3 śliwki, łyżka pestek dynii i 2 orzechy brazylijskie;) Pyyyyszny deserek!
BUDYŃ Z DYNII
- 20
- 1
- KCAL - 321 g
- WĘGLOWODANY - 30 g
- BIAŁKA - 9 g
Składniki:
- 250-300G DYNII
- CYNAMON, KARDAMON
- ERYTROL
- 150ML MLEKA KOKOSOWEGO
- 15G LNU
- KIWI/ŚLIWKI
- ŁYŻECZAK PESTEK DYNII, ORZECHÓW
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!