KOKOSOWE PTASIE MLECZKO

Składniki:

  • puszka mleczka kokosowego
  • nasiona chia ok 3 łyżek (opcjonalnie)
  • erytrol
  • aromat waniliowy/laska wanilii
  • żelatyna 3 łyżeczki
  • opcjonalnie polewa: olej kokosowy, kakao (może być plus też gorzka czekolada)

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Przy deserkach kalorii nie liczymy!!! 😀

Banalnie prosta sprawa. Mleczko wlewacie do rondelka i podgrzewacie. w między czasie dodajecie erytrol i chia, wanilie. Jak będzie już hot dodajecie żelatynę rozpuszczoną w 3 łyżkach wrzątku. Mieszacie chwilę i zdejmujecie z ognia. Masę przelewacie do odpowiedniego naczynia (w mnie mała keksówka z folią spryskaną olejem, idealnie naczynie slikonowe) i do zamrażarnika. W między czasie robimy polewę – 3 łyżki oleju kokosowego rozpuszczamy z łyżką kakao (można dodać 2 kostki gorzkiej czekolady, erytrol, łyżke mleka). Mleczko wyjmujemy z zamrażarnika, polewamy polewą i znów mrozimy ok 2h 😉

Pyyyychaaaaa!!! 🙂

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami