TWAROŻEK KOKOSOWO-ORZECHOWY

Składniki:

  • mąka kokosowa 50g
  • mleczko kokosowe np. Real Thai zwykłe lub light
  • erytrol
  • masło orzechowe
  • woda ok 100ml
  • wiórki kokosowe łyżka
  • łyżka izolatu smakowego opcjonalnie

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Śniadaniowy faworyt bez jaj nr 2 🙂 3 minuty roboty. Do mąki dodaje erytrol, wiórki i izolat (opcjanalnie), mieszam łyżeczką, dodaje mleczko kokosowe (kcal podane dla wersji light), wodę i łyżeczką masła orzechowego i ponownie mieszam do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Odstawiam na 3 min. Twarożek zgęstnieje ponieważ mąka koksowa mocno chłonie płyny. Jeżeli jest za gęsty dodaje jeszcze troszkę wody.

Smakuje jak rafaello 🙂

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami