PYSZNA SAŁATKA Z PIECZONĄ DYNIĄ I BURAKIEM

Składniki

  • mały burak
  • ok 150g dynii
  • rzodkiewki
  • ok 50g granatu
  • pomidorki
  • łyżka pestek dynii
  • dressing: łyżeczka miodu + łyżka oliwy + łyżka octu jabłkowego i łyżka soku z cytryny
  • świeży tymianek i bazylia
  • liście szpinaku/roszponka/rukola

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Buraka i dynię obrać, pokroić w kostkę, skropić delikatnie oliwą, sól, rozmaryn, słodka papryka i do pieca na ok 20 min 180 stopni. Reszte skłądników i upieczone warzywa ułożyć na szpinaku, polać dressingiem 🙂

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.