fbpx

PYSZNA SAŁATKA Z PIECZONĄ DYNIĄ I BURAKIEM

  • 30
  • 1
  • kcal 177
  • Węglowodany 25g | 51%
  • Białka 6g | 12%
  • Tłuszcze 8g | 37%

Składniki

  • mały burak
  • ok 150g dynii
  • rzodkiewki
  • ok 50g granatu
  • pomidorki
  • łyżka pestek dynii
  • dressing: łyżeczka miodu + łyżka oliwy + łyżka octu jabłkowego i łyżka soku z cytryny
  • świeży tymianek i bazylia
  • liście szpinaku/roszponka/rukola

Buraka i dynię obrać, pokroić w kostkę, skropić delikatnie oliwą, sól, rozmaryn, słodka papryka i do pieca na ok 20 min 180 stopni. Reszte skłądników i upieczone warzywa ułożyć na szpinaku, polać dressingiem 🙂

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj