Buraka i dynię obrać, pokroić w kostkę, skropić delikatnie oliwą, sól, rozmaryn, słodka papryka i do pieca na ok 20 min 180 stopni. Reszte skłądników i upieczone warzywa ułożyć na szpinaku, polać dressingiem 🙂
Bez glutenu / Bez nabiału / Paleo / Przekąski / Sałatki / Wegańskie / Wegetariańskie
PYSZNA SAŁATKA Z PIECZONĄ DYNIĄ I BURAKIEM
- 30
- 1
- KCAL - 177 g
- WĘGLOWODANY - 25 g
- BIAŁKA - 6 g
- TŁUSZCZE - 8 g
Składniki:
- mały burak
- ok 150g dynii
- rzodkiewki
- ok 50g granatu
- pomidorki
- łyżka pestek dynii
- dressing: łyżeczka miodu + łyżka oliwy + łyżka octu jabłkowego i łyżka soku z cytryny
- świeży tymianek i bazylia
- liście szpinaku/roszponka/rukola
UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!