KREM Z DYNII I BATATÓW

Składniki:

  • 400G DYNII
  • 200G BATATA
  • BULION
  • IMBIR, SŁODKA PAPRYKA, CHILI, KARDAMON
  • PESTKI DYNII, MLEKO KOKOSOWE

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Proporcje na 2 porcje to ok 400g dyni i 200g batata – gotujemy do miękkości w bulionie lub mały trik – wcześniej pieczemy warzywa ok 20 min i już upieczone wrzucamy na chwile do wywaru:) Polecam gorąco!!! Kiedy warzywka będą miękkie po prostu blendujemy i doprawiamy zupkę:) U mnie był chyba imbir, słodka papryka, odrobineczka chili i kardamon.
Do tego pestki dyni i odrobina mleka kokosowego.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami