Proporcje na 2 porcje to ok 400g dyni i 200g batata – gotujemy do miękkości w bulionie lub mały trik – wcześniej pieczemy warzywa ok 20 min i już upieczone wrzucamy na chwile do wywaru:) Polecam gorąco!!! Kiedy warzywka będą miękkie po prostu blendujemy i doprawiamy zupkę:) U mnie był chyba imbir, słodka papryka, odrobineczka chili i kardamon.
Do tego pestki dyni i odrobina mleka kokosowego.
Bez glutenu / Bez nabiału / Paleo / Przekąski / Wegańskie / Wegetariańskie / Zupy
KREM Z DYNII I BATATÓW
- 20
- 1
- KCAL - 240 g
Składniki:
- 400G DYNII
- 200G BATATA
- BULION
- IMBIR, SŁODKA PAPRYKA, CHILI, KARDAMON
- PESTKI DYNII, MLEKO KOKOSOWE
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!