KOKOSOWY KREM Z AWOKADO W KILKU WERSJACH

Składniki:

  • całe awokado
  • mleczko kokosowe Real Thai zwykłe lub light
  • erytrol/ksylitol

Opcjonalnie dodatki: izolat, chia, masło orzechowe lub orzechy, kakao, wiórki kokosowe

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Zdecydowanie mój śniadaniowy faworyt od kiedy staram się ograniczać jaja 🙂

Krem można zrobić na wiele sposobów. Najprostszy – całe awokado obieramy, dodajemy mleczko kokosowe (light lub zwykłe, polecam markę Real Thai), łyżka erytrolu/ksylitolu i blendujemy. Moja ulubiona opcja – to co wcześniej plus pół miarki izolatu smakowego (troszku protein o poranku by się przydało;), łyżeczka nasion chia, łyżeczka masła orzechowego lub ok 15g nerkowców/migdałów/pistacji i blendujemy. W takiej opcji takie śniadanie ma 544kcal 😉 Całość można podrasować też kakao, wiórkami kokosowymi czy połówką banana (wówczas wprowadzamy więcej węglowodanów prostych o poranku, czego raczej staram się nie robić), kilkoma malinkami.

Spróbujcie sami, smakuje obłędnie 🙂

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami