Batat, cukinie pokrój w kostkę, cebulkę posiekaj, brokuł podziel na mniejsze różyczki, cieciorkę odcedź. W rondlu rozgrzej oliwę. Podsmaż chwile pod przykryciem na niewielkim ogniu cebulkę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i startym imbirem. Po chwili dorzuć batat i łyżkę wody i duś ok 5 min. Dorzuć cukinie i ponowię duś ok 5 min. Dorzuć brokuł i cieciorkę, zalej mlekiem, dodaj masło orzechowe i wymieszaj. Przykryj i duś całość. Po ok 10 min ponownie wymieszaj i dopraw. Duś do momentu aż batat i brokuł będą miękkie! Jeżeli Twój sos mleko-masło jest za rzadki (z czasem zgęstnieje) posyp całość dwiema szczyptami mąki ziemniaczanej by zagęścić danie i wymiesza.
P.S. Gdy uzyjecie mleczko kokosowe zamiast mleka danie wyjdzie jeszcze smaczniejsze choć zdecydowanie podbije to kalorykę
Smacznego!