NALEŚNIKI KOKOSOWE Z MUSEM Z MANGO

Składniki

  • 3 jajka
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • erytrol
  • mus z mango lub mango
  • olej kokosowy lub PAM do smażenia
  • cynamon
  • mleko kokosowe bez cukru (karton np Eco Mil, Koko  Diary)

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Jajka roztrzep z mąką, łyżeczką erytrolu i 150ml mleka kokosowego z kartonu. Ciasto ma mieć konsystencję ciut gęstszą niż normalne naleśniki, jeżeli ciasto ma u ciebie inną konsystencje dodaj jeszcze trochę mleka/wody czy mąki. Z ciasta wyjdą ok 3 naleśniki. Smaż na rozgrzanym oleju koksowym (najlepiej na patelni naleśnikowej posmarowanej cienko pędzelkiem olejem). Najlepiej smażyć na malutkim ogniu pod przykryciem tak, żeby góra naleśnika ścięła się bez konieczności odwracania (naleśniki są delikatne). Mus – mango ok 80g zblenduj z 50ml mleka, łyżeczką erytrolu i cynamonem. Opcjonalnie – polecam gotowy mus z mango bez dodatku cukru z Kuchnia świata w renomie „Zaczarowane mango” (100% mango, widoczny na drugim zdjęciu – wymiata!!:)

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.