Miksujemy lekko ciepłe mleko z jajami i rozpuszczonym olejem kokosowym (polecam KFD, najlepsiejszy na świecie;) Dodajemy powoli na małych obrotach mąke kokosową, odrobine soku z cytryny, pół łyżeczk sody, laska wanilii. Foremki/kokilki na muffinki spryskujemy olejem, wykładamy do nich masę po połowie, na to po łyżeczce wybranej konfitury (u mnie domowa z truskawek), przykrywamy drugą warstwą ciasta, posypka z wiórek i do piekarnika ok 40 min 180 stopni ;))
MUFFINKI KOKOSOWE
- 30
- 5
- KCAL - 416 g
- WĘGLOWODANY - 20 g
- BIAŁKA - 14 g
- TŁUSZCZE - 33 g
Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 1,5 łżki olej kokosowego (ok 15g)
- ok 3-4 łyżki mleka kokosowego
- powidła/konfitura ok 2-3łyżki
- wiórki kokosowe
- erytrol/ksylitol do posłodzenia
- sok z cytryny, soda oczyszczona pół łyżeczki, laska wanilii
UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!