KURCZAK W KOKOSOWEJ PANIERCE, GUACAMOLE, FRYTKI Z BATATÓW

Składniki

  • 120g piersi z kurczaka
  • łyżka wiórek kokosowych
  • duża łyżka mąki koksoowej
  • olej kokosowy
  • 120g batatów
  • 60g awokado
  • przyprawy
  • jajko

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Kurczaka doprawiamy, moczymy w roztrzepanym jajku, następnie w mące wymieszanej z wiórkami. Smażymy na kokosowym. Awokado rozgniatamy z solą, pieprzem, u mnie odrobina chili i sok z cytryny. Bataty obieramy, kroimy jak frytki, skrapiamy oliwą/PAMem, sól, rozmaryn czy koperek, słodka papryka i do pieca na ok 25-30 min 180 stopni. Pozostałość jajca z panierki także usmażyłam 😉 Gotowe! 😉

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.