Kurczaka doprawiamy, moczymy w roztrzepanym jajku, następnie w mące wymieszanej z wiórkami. Smażymy na kokosowym. Awokado rozgniatamy z solą, pieprzem, u mnie odrobina chili i sok z cytryny. Bataty obieramy, kroimy jak frytki, skrapiamy oliwą/PAMem, sól, rozmaryn czy koperek, słodka papryka i do pieca na ok 25-30 min 180 stopni. Pozostałość jajca z panierki także usmażyłam 😉 Gotowe! 😉
Bez glutenu / Bez nabiału / Low carb / Obiad / Paleo
KURCZAK W KOKOSOWEJ PANIERCE, GUACAMOLE, FRYTKI Z BATATÓW
- 25
- 1
- KCAL - 455 g
- WĘGLOWODANY - 30 g
- BIAŁKA - 34 g
- TŁUSZCZE - 24 g
Składniki:
- 120g piersi z kurczaka
- łyżka wiórek kokosowych
- duża łyżka mąki koksoowej
- olej kokosowy
- 120g batatów
- 60g awokado
- przyprawy
- jajko
UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!