KORZENNE MUFFINKI DYNIOWO – KOKOSOWE

Składniki:

  • 2 jaja
  • ok 40g mąki kokosowej
  • ok 200g puree z dynii
  • łyżka octu jabłkowego
  • soda oczyszczona
  • cynamon, kardamon, gożdziki zmielone, imbir, kurkuma

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Przepis na ok 4-5 sztuk 🙂

Białka ubijamy z erytrolem, dodajemy puree, przyprawy, zółtka. Dalej dodajemy przesianą mąke kokosową, ocet i sode. Jeśli masa jest za gęsta można dodać troche wody lub mleka np. kokosowego. Mąka kokosowa bardzo chłonie wodę więc po chwili masa jeszcze zgęstnieje.  Masa do formy na muffinki spryskanej tłuszczem i do pieca na 30 min 180 stopni 🙂

Można też podrasować babeczki żurawiną, orzechami, koksowem itp 😉

Przepis z cookitlean.pl 😉

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami