Kasze opłucz na sitku, przełóż do miski i zalej wodą ok 2 cm ponad jej poziom, odstaw na noc do wchłonięcia wody. Rano przemieszaj klejącą się już kaszę i uzupełnij wodę tak, aby znów zakryła całą kaszę. Odstaw na cały dzień. Wieczorem jeżeli kasza nie wchłonęła całej wody, odlej jej nadmiar. Kaszę zblenduj lub potraktuj rozdrabiaczem (nie musi być mega dokładnie), dodaj sól. Masę przełóż d małej keksówki z papierem do pieczenia spryskanym olejem i odstaw na noc do chłodnego piekarnika. Rano piecz chlebek ok 50-55 min w 200stopniach 🙂 Wychodzi ok 11 kromek! Oczywiście można zrobić większe proporcje!
Bez glutenu / Bez nabiału / Ciasta/Desery/Wypieki / Kolacje / Paleo / Przekąski / Śniadanie / Wegańskie / Wegetariańskie
CHLEBEK GRYCZANY BEZGLUTENOWY
- 60
- 11
- KCAL - 1388 g
Składniki:
- KASZA GRYCZANA NIEPALONA 400G (MALY CHLEBEK)
- 2 LYZECZKI SOLI HIMALAJSKIEJ
- WODA
UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!