• Post Slideshow Image
  • Post Slideshow Image
  • Post Slideshow Image

SUMMER BOWL

  • Post Slideshow Image
  • Post Slideshow Image
  • Post Slideshow Image

Składniki

  • BANAN
  • KOSTKI LODU OK 6-8
  • MLEKO ROŚLINNE OK 50-70ML
  • ERYTROL
  • GARŚĆ ORZECHÓW/MIGDAŁÓW LUB ŁYŻKA MASŁA ORZECHOWEGO
  • 2 ŁYŻKI MĄKI KOKOSOWEJ
  • OPCJONALNIE CHIA CZY DOWOLNE OWOCE (MOGĄ BYĆ MROŻONE), NP. JAGODOWY CZY MANGO, AWOKADO
  • OPCJAONALNIE BARWNIKI TJ. PROSZEK ACAI (RÓŻOWY I FIOLTOWY), SPIRULINA/MATCHA PROSZEK (ZIELONY), ALGA BLUE MAJIK (NIEBIESKI)
  • DODATKI DO DEKORACJI

Gastro świat oszalał na punkcie Summer Bowli! Nie ma się co dziwić – są proste, szybki, pięknie wyglądają, jest na nie milion sposobów, mega pożywne, zdrowe i do tego wykorzystujecie do nich ulubione przez was owoce!

Bazą do moich bowli jest lód i banan. Tak na prawdę wrzucam wszystkie składniki do blendera – banan (czasem używam zamrożonego), lód, odrobine mleka roślinnego, orzechy, czasem erytrol, mąkę kokosową (zagęści całość) i wszystko dokładnie blenduje! Robiłam też opcję z mango zamiast banana 🙂

Można podrasować całość naturalnymi barwnikami. Mała łyżeczka proszku acai da nam kolor różowy, duża – fioletowy. Spirulina czy proszek matcha – kolor zielony. Alga blue Majik piękny błękit. Z mango wyjdzie nam żółty, z jagodami – jagodowy 😛

Gęsty koktajl przelewamy do miseczki i dekorujemy czym dusza zapragnie!

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj