PLACKI ZIEMNIACZANE BEZGLUTENOWE, BEZ JAJEK

Składniki

  • ziemniaki, ok 250g
  • mąka ryżowa, ok 35g
  • sól himalajska
  • olej kokosowy do smażenia

Sos:

  • mleczko kokosowe puszka (opcjonalnie jogurt naturalny)
  • koperek, czosnek
  • ogórek zielony
  • rzodkiew

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Ziemniaki zetrzyj na tarce, dodaj mąkę, wymieszaj, dodaj sól, opcjonalnie inne przyprawy (jeżeli ciasto jest za rzadkie dodaj jeszcze ciut mąki). Smaż placki na kokosowym. Sos – dopraw mleczko, dodaj ząbek czosnku i starty ogórek i rzodkiew, dopraw 😉 Opcjonalnie – jogurt naturalny bez laktozy? 😉

Placki super, ale duuużo węglowodanów 🙂 Może okołotreningowo? Czy na kolacje? 🙂

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.