PLACKI ZIEMNIACZANE BEZGLUTENOWE, BEZ JAJEK

Składniki:

  • ziemniaki, ok 250g
  • mąka ryżowa, ok 35g
  • sól himalajska
  • olej kokosowy do smażenia

Sos:

  • mleczko kokosowe puszka (opcjonalnie jogurt naturalny)
  • koperek, czosnek
  • ogórek zielony
  • rzodkiew

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Ziemniaki zetrzyj na tarce, dodaj mąkę, wymieszaj, dodaj sól, opcjonalnie inne przyprawy (jeżeli ciasto jest za rzadkie dodaj jeszcze ciut mąki). Smaż placki na kokosowym. Sos – dopraw mleczko, dodaj ząbek czosnku i starty ogórek i rzodkiew, dopraw 😉 Opcjonalnie – jogurt naturalny bez laktozy? 😉

Placki super, ale duuużo węglowodanów 🙂 Może okołotreningowo? Czy na kolacje? 🙂

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami