PANCAKE Z KOKOSOWYM TWAROŻKIEM, MALINAMI, WIÓRKAMI I MAKIEM

Składniki:

  • 2 JAJKA
  • 2 ŁYŻKI MĄKI KOKOSOWEJ
  • MALINY MROŻONE
  • MLECZKO KOKOSOWE ok 60ml
  • ŁYŻECZKA MAKU
  • ŁYŻKA WIÓREK
  • AROMAT WANILIOWY
  • ERYTROL
  • OPCJONALNIE BIAŁKO

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Ubij 2 białka, dodaj żółtka, erytrol, wiorki kokosowe i mak (odrobinę zostawiłam do dekoracji), szczypte sody oczyszczonej i aromat waniliowy (opcjonalnie odżywka). Na koniec dodaj ok 2 łyżki mąki kokosowej (połowę porcji) i ok 2 łyżki mleka kokosowego płynnego, chwilę wymieszaj, odstaw masę na ok 3-5 min (zgęstnieje) i smaż placuszki na oleju kokosowym. U mnie wyszły 4 sztuki 🙂

Twarożek – 2 łyżki mąki wymieszałam z pozostałym mlekiem (ok 3-4 łyżki), erytrolem i aromatem (wyszło trochę za gęsto, dodałam ok 2 łyżki wody. Placuszki udekorowałam twarożkiem, mrożonymi malinami i miętą :)))

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami