KREM Z DYNII I POMIDORÓW Z KOKOSEM

Składniki

Na 2porcje (kaloryczność podałam na jedną)

  • dynia ok 500g
  • 3 pomidory
  • ok 100ml mleka kokosowego (lub inne)
  • 30g chipsów kokosowych (lub wiórki)
  • olej kokosowy
  • cebulka
  • przyprawy (kurkuma, kolendra, chili, słodka papryka, imbir)
  • bulion

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Dynię obrałam, skropiłąm delikatnie olejem i upiekałm 20 min 180 stopni razem z cebulą, czosnkiem, pomidorami. Do gotującego się bulionu wrzuciałm warzywa tak, żeby lekko wstawały nad poziom wywaru (lubie gęste kremy:) Całość chwile podgoowałam (5 min), dodałam mleko kokosowe i zblendowałam na krem. Na koniec przyprawy 😉 Zupkę jadłam z chipsami kokosowymi;) Pycha, ale nie powiem – krem z dynii z sokiem pomarańczowym (mój stary przepis) jednak jest dużo lepszy;)

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.