KREM DYNIA-POMARAŃCZA-KAKI

Składniki

  • ok 500g dynii na 2-3 porcje
  • 1 owoc kaki
  • sok z połowy pomarańczy
  • bulion
  • 100ml mleczko kokosowe light (puszka)
  • pestki dynii/słonecznik
  • przyprawy: ostra papryka, imbir, kardamon, cynamon

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Dynię obrałam i zalałam bulionem do poziomu warzywa (przyznam szczerze, że zazwyczaj używam bulionu z kostki rosołowej, ale takich z samych warzyw, bez żadnch dodatków;) Gotowałam do miękkości ok 15 min, po tym czasie dorzuciłam obrane kaki i sok z połowy pomarańczy. Po ok 5 min dolałam mleczko kokosowe, doprawiłam i całość zblendowałam. Jeśli bulionu jest za dużo, odlejcie troche przed dodaniem soku i mleczka. Ja lubię gęste kremy więc bulionu powinno być mniej niż warzyw. Jeśli wyjdzie na gęsty, zawsze można dodać bulion ponownie 😉

Zupka jest przeeepyszna! Polecam serdecznie ;)))

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.