DSC_7045

DAKTYLOWY PUDDING Z KOMOSY NA MLEKU MIGDAŁOWYM

Składniki:

  • 55g komosy ryżowej
  • mleko
  • 3 daktyle suszone
  • kakao
  • 2 sztuki orzechów włoskich
  • borówki

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.

Wykonanie:

55g komosy ugotowałam na wodzie, odcedziałm, zalałam mlekiem i odstawiłąm na 15 min (druga opcja – ugotować od razu na mleku z oddatkiem odrobiny wody). Daktyle 3 sztuki namoczyłam chwile we wrzątku i potraktowałam rozdrabniaczem (ewentualnie blender). Komosę połączyłąm z połową łyżeczki kakao, pastą z daktylii i 8g orzechów + borówki

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

11 maja 2022

PROSTA I PYSZNA QUESADILLA SZYNKA SER

2 maja 2022

PODWÓJNIE CZEKOLADOWA OWSIANKA PROTEINOWA

12 kwietnia 2022

KREMOWA KOSTKA ORZECHOWA Z TOFU

sklep z dietami i ebookami