DAKTYLOWY PUDDING Z KOMOSY NA MLEKU MIGDAŁOWYM

Składniki:

  • 55g komosy ryżowej
  • mleko
  • 3 daktyle suszone
  • kakao
  • 2 sztuki orzechów włoskich
  • borówki

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

55g komosy ugotowałam na wodzie, odcedziałm, zalałam mlekiem i odstawiłąm na 15 min (druga opcja – ugotować od razu na mleku z oddatkiem odrobiny wody). Daktyle 3 sztuki namoczyłam chwile we wrzątku i potraktowałam rozdrabniaczem (ewentualnie blender). Komosę połączyłąm z połową łyżeczki kakao, pastą z daktylii i 8g orzechów + borówki

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami