CIASTO DYNIOWO – KOKOSOWE

Składniki

  • 2 białka + żółtko
  • 250g puree z dynii
  • łyżka nasion lub mąki amarantusa
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • łyżeczka oleju kokosowego
  • erytrol
  • 15g białka
  • aromat waniliowy
  • cynamon
  • soda oczyszczona
  • wiórki kokosowe

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Na 2 takie spore kawałki jak na zdjęciu: ubić 2 białka, dodać żółtko, 250g puree z dynii (ugotować, zblendować), miała być łyżka mąki z amarantusa, ja dałam łyżke nasion amarantusa, 2 łyżki mąki kokosowej, łyżeczka oleju kokosowego, 15g białka waniliowego u mnie, aromat waniliowy, cynamon, erytrol i odrobina sody oczyszczonej. Masa do formy i na 30 min do pieca 190 stopni Emotikon smile U mnie z łyżką wiórek

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.