Na 2 takie spore kawałki jak na zdjęciu: ubić 2 białka, dodać żółtko, 250g puree z dynii (ugotować, zblendować), miała być łyżka mąki z amarantusa, ja dałam łyżke nasion amarantusa, 2 łyżki mąki kokosowej, łyżeczka oleju kokosowego, 15g białka waniliowego u mnie, aromat waniliowy, cynamon, erytrol i odrobina sody oczyszczonej. Masa do formy i na 30 min do pieca 190 stopni Emotikon smile U mnie z łyżką wiórek
CIASTO DYNIOWO – KOKOSOWE
- 30
- 2
- KCAL - 365 g
- WĘGLOWODANY - 25 g
- BIAŁKA - 24 g
- TŁUSZCZE - 22 g
Składniki:
- 2 białka + żółtko
- 250g puree z dynii
- łyżka nasion lub mąki amarantusa
- 2 łyżki mąki kokosowej
- łyżeczka oleju kokosowego
- erytrol
- 15g białka
- aromat waniliowy
- cynamon
- soda oczyszczona
- wiórki kokosowe
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!