BURGERY BEZ BUŁKI

  • 20
  • 1
  • kcal 406
  • Węglowodany 7g
  • Białka 41g
  • Tłuszcze 22g

Składniki

  • 200g mielonego indyka
  • cebulka
  • czosnek
  • awokado, ok 40g
  • pomidor i papryka
  • rukola
  • musztarda
  • olej kokosowy do smażenia

W brugerze najważniejsze jest mięcho:) I sos 🙂 No to mamy tu duuużo mięcha i dużo sosu:P

Bułkę stanowią oczywiście 2 kotlety. Mielone wymieszałam z rąbkiem czosnku przeciśniętym przez praske, posikaną drobno małą cebulką, łyżką musztary, przyprawami do drobiu, ostrą papryką i solą. Ulepiłam 2 kotlety i usmażyłam na kokosowym. Do środka rozgniecione widelcem awokado z solą i pieprzem (ala sos), podsmażony chwilkę pomidor i papryka, rukola. Generalnie co chcecie;) Pieczarki by pasowały;)

U mnie w towarzystwie sałatki!

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj

ODBIERZ DARMOWE PRZEPISY!

Zostaw mi swój adres email, a co 2 tygodnie podrzucę ci na maila zestaw obłędnych przepisów, które możesz stosować nawet będąc na diecie! Na start podrzucę ci Fit Desery w 10 min oraz fragmenty moich ebooków: Omletobook oraz FitCookEbook!

Zapisaliśmy Cię i Twoje darmowe przepisy już do Ciebie lecą!