BURGERY BEZ BUŁKI

Składniki

  • 200g mielonego indyka
  • cebulka
  • czosnek
  • awokado, ok 40g
  • pomidor i papryka
  • rukola
  • musztarda
  • olej kokosowy do smażenia

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

W brugerze najważniejsze jest mięcho:) I sos 🙂 No to mamy tu duuużo mięcha i dużo sosu:P

Bułkę stanowią oczywiście 2 kotlety. Mielone wymieszałam z rąbkiem czosnku przeciśniętym przez praske, posikaną drobno małą cebulką, łyżką musztary, przyprawami do drobiu, ostrą papryką i solą. Ulepiłam 2 kotlety i usmażyłam na kokosowym. Do środka rozgniecione widelcem awokado z solą i pieprzem (ala sos), podsmażony chwilkę pomidor i papryka, rukola. Generalnie co chcecie;) Pieczarki by pasowały;)

U mnie w towarzystwie sałatki!

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.