Rozgrzej oliwę w woku lub na patelni. Dodaj sporą łyżkę pasty curry (zwróć uwagę przy jej zakupie na jej skład!) pokrojony czosnek, pól łyżeczki kurkumy i ostrej papryki. Po chwili dorzuć odrobinę pokrojonej cebulki i pora, przykryj i chwilkę podsmaż. W tym czasie umyj, pokrój i dopraw kurczaka. Ja dodałam do niego odrobinę słodkiego sosu chili i przyprawę do kurczaka. Dorzuć kurę do warzyw na patelni i chwilkę obsmaż z każdej strony. W tym czasie pokrój paprykę, a fasolkę ugotuj w lekko osolonym wrzątku, odcedź. Gdy kurczak będzie dochodził zalej całość mleczkiem kokosowym, dorzuć ugotowaną fasolkę i paprykę i duś całość jeszcze chwilę pod przykryciem.
Podawaj z ugotowanym ryżem!
Całość jest PRZEPYCHA!! Gwarantuje!
P.S. Kalorie podałam na 1 porcję z 40g ryżu.