ZUPA CURRY Z KREWETKAMI I MLECZKIEM KOKOSOWYM

Składniki

  • KREWETKI TYGRYSIE (U MNIE 75G)
  • MLECZKO KOKOSOWE (U MNIE LUGHT 220ML)
  • MALUTKI ZIEMNIAK OK 100G
  • ŁYŻECZKA ZIELONEJ/CZERWONEJ PASTY CURRY
  • 3 ŁYŻKI ZIELONEGO GROSZKU
  • MAŁA MARCHEW
  • PAPRYKA
  • NERKOWCE 10G
  • IMBIR
  • SZCZYPIOR
  • GRZYBY MUN

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Mleczko kokosowe zagotowałam z pastą curry (uwaga ostra!) i odrobiną imbiru. W tym czasie pokroiłam w małą kostkę ziemniaka i marchew, wrzuciłam do mleka i gotowałam ok 15-20 min do miękkości. Dodałam do zupy krewetki mrożone, groszek i grzyby mun (można pominąć) i gotowałam jeszcze ok 5 min. Można dodać soli, pieprzu, ale moim zdaniem nie jest to potrzebne;) Zupkę przelałam do miseczki, udekorowałam papryką, szczypiorkiem i nerkowcami 🙂

Przepyszna! Choć troszkę ostra 😉 Można jeść też z ryżem.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.