ZAPIEKANA DYNIA ZE SZPINAKIEM, KASZĄ JAGLANĄ, POMIDORKAMI I JAJKIEM

Składniki

  • 35g jaglanej
  • 250g dynii
  • przyprawy
  • masło
  • czosnek
  • 150g szpinaku
  • pomidorki
  • 2 jajka

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

35g kaszy jaglanej ugotowałam w osolonej wodzie, odcedziłam. 250g dyni przyprawiałam (tymianek, rozmaryn, słodka papryka sól) i do pieca na 15-20 min. Na patelnie wrzuciłam małą łyżeczkę masła, czosnek, po chwili ok 150g szpinaku, sól, pieprz. Po chwili dodałam kaszę, upieczoną dynię i pomidorki + tymianek i rozmaryn. Po chwili wbiłąm 2 jajka na góre i na niski ogniu smażyłam całość pod przykryciem aż jajka się ścieły

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.