fbpx

ZAPIEKANA DYNIA ZE SZPINAKIEM, KASZĄ JAGLANĄ, POMIDORKAMI I JAJKIEM

  • 30
  • 1
  • kcal 358
  • Węglowodany 44g
  • Białka 22g
  • Tłuszcze 12g

Składniki

  • 35g jaglanej
  • 250g dynii
  • przyprawy
  • masło
  • czosnek
  • 150g szpinaku
  • pomidorki
  • 2 jajka

35g kaszy jaglanej ugotowałam w osolonej wodzie, odcedziłam. 250g dyni przyprawiałam (tymianek, rozmaryn, słodka papryka sól) i do pieca na 15-20 min. Na patelnie wrzuciłam małą łyżeczkę masła, czosnek, po chwili ok 150g szpinaku, sól, pieprz. Po chwili dodałam kaszę, upieczoną dynię i pomidorki + tymianek i rozmaryn. Po chwili wbiłąm 2 jajka na góre i na niski ogniu smażyłam całość pod przykryciem aż jajka się ścieły

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj