DSC_7031

PŁATKI JAGLANE NA MLEKU KOKOSOWYM Z KARMELIZOWANĄ BRZOSKWINIĄ, GRANATEM I ORZECHAMI LASKOWYMI

Składniki:

  • PŁATKI JAGLANE
  • SZKLANKA MLEKA KOKOSOWEGO
  • OPCJONALNIE BIAŁKO, CYNAMON
  • NEKTARYNKA
  • MASŁO
  • GRANAT
  • 8G ORZECHÓW LASKOWYCH

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.

Wykonanie:

Nie przepadam za śnaidaniami typu 'owsianka’ na śniadanie, ponieważ zazwyczaj są to opcje bardzo wysoko węglowodanowe i bardzo szybko robie się po nich głodna (nie ma to jak konkretny omlecior <3 :p ). Ale nie powiem – można je zrobić na mega dużo pysznych sposobów Emotikon smile

45g płątków jaglanych zagotowałam na 200ml mleka (u mnie takie z kartonu, nie gęste z puszki, jeśli za bardzo zgęstnieje podlać lekko wodą. Na koniec dodałam ok 7g białka i cynamon. Do tego nektarynka podsmażona na małej łyżeczce masła, podsypana erytrolem + granat i ok 8g laskowych

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

11 maja 2022

PROSTA I PYSZNA QUESADILLA SZYNKA SER

2 maja 2022

PODWÓJNIE CZEKOLADOWA OWSIANKA PROTEINOWA

12 kwietnia 2022

KREMOWA KOSTKA ORZECHOWA Z TOFU

sklep z dietami i ebookami