PLACKI BATAT MARCHEW ŁOSOŚ

Składniki

  • 1 batat ok 200g
  • 1 marchew
  • łyżką mąki (u mnie jaglana, polecam też tu gryczaną lub ziemniaczaną)
  • 1 jajko
  • 50g łososia wędzonego
  • pół kubeczka jogurtu lub gęste mleczko kokosowe
  • szczypior
  • czosnek
  • przyprawy: sól, koperek, natka pietruszki, chili
  • Olej kokosowy

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Warzywa zetrzyj na tarce, dodaj jajko, mąke i przyprawy np. sól, pieprz, chili/ostrą papryke, koperek, bazylie i zblenduj. Smaż na kokosowym 4 placuszki, na góre ułóż połowe porcji łososia. Obróć jak zaczną się ścinać u góry.

Jogurt wymieszaj z solą, koperkiem natką pietruszki (możesz użyć też mleczka kokosowego0. Gotowe placki polej jogurtem, na to pozostała część plastrów łososia. U mnie do tego warzywka 😉

PYCHA!!!!

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.