OMLET GRYCZANY Z PUREE Z DYNII

Składniki

  • 4 BIAŁKA + 2 ŻÓŁTKA
  • 25G MĄKI GRYCZANEJ
  • ERYTROL
  • CYNAMON
  • KAROB/KAKAO
  • PRZYPRAWA DO PIERNIKA/KORZENNA
  • PROSZEK DO PIECZENIA
  • 200G DYNII
  • 40ML MLEKA U MNIE KOKOSOWE
  • ŁYŻKA RICOTTY
  • 2 ORZECHY WŁOSKIE

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Omlet – 4 białka, 2 żółtka, 25g mąki u mnie gryczana, erytrol, karob (lub cynamon, kakao, przyprawa do piernika, korzenna), proszek do pieczenia, masa do formy i do pieca 20 min lub na patelnie.
Puree – 200g ugotowanej do miękkości dyni, odcedzić, dodać ok 40 ml mleka (u mnie kokosowe), cynamon, u mnie jeszcze odrobina erytrolu (można dodać midek) i zblendować.
Omlet jadłam z puree, łyżką ricotty i 2 orzechy włoskie.
Puree jaest takie pyszne, że można zrobić dużo więcej i dodawać też np do owsianki

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.