Omlet – 4 białka, 2 żółtka, 25g mąki u mnie gryczana, erytrol, karob (lub cynamon, kakao, przyprawa do piernika, korzenna), proszek do pieczenia, masa do formy i do pieca 20 min lub na patelnie.
Puree – 200g ugotowanej do miękkości dyni, odcedzić, dodać ok 40 ml mleka (u mnie kokosowe), cynamon, u mnie jeszcze odrobina erytrolu (można dodać midek) i zblendować.
Omlet jadłam z puree, łyżką ricotty i 2 orzechy włoskie.
Puree jaest takie pyszne, że można zrobić dużo więcej i dodawać też np do owsianki
OMLET GRYCZANY Z PUREE Z DYNII
- 20
- 1
- KCAL - 366 g
- WĘGLOWODANY - 32 g
- BIAŁKA - 29 g
- TŁUSZCZE - 15 g
Składniki:
- 4 BIAŁKA + 2 ŻÓŁTKA
- 25G MĄKI GRYCZANEJ
- ERYTROL
- CYNAMON
- KAROB/KAKAO
- PRZYPRAWA DO PIERNIKA/KORZENNA
- PROSZEK DO PIECZENIA
- 200G DYNII
- 40ML MLEKA U MNIE KOKOSOWE
- ŁYŻKA RICOTTY
- 2 ORZECHY WŁOSKIE
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!
Wykonanie:
Zapisz się do mojego newsletera i otrzymaj mini ebook FIT DESERY!
DZIĘKI ZA ZAPIS!
Teraz koniecznie wejdź na swoją pocztę i potwierdź zapis do Newslettera (rodo). Dopiero wówczas będę mogła podesłać Ci te wszystkie smakołyki! No i wszystkie kolejne wartościowe treści.