fbpx

NALEŚNIKI Z MĄKI RYŻOWEJ Z BUDYNIEM I OWOCAMI

  • 15
  • 1
  • kcal 414
  • Węglowodany 74g
  • Białka 18g
  • Tłuszcze 6g

Składniki

  • jajko
  • 50g mąki ryżowej
  • 70ml mleka
  • 15g budyniu
  • 150ml mleka
  • mała nektarynka
  • pół kiwi

Mąka ryżowa (i gryczana) to super bezglutenowa alternatywa dla mąki pszennej jeśli chodzi o naleśniki 🙂

Roztrzepać 1 jajko + ok 50g mąki ryżowej + ok 70ml mleka najlepiej roślinnego lub bez laktozy (ale można użyć też zwykłego 🙂 Jeśli masa jest za gęsta, można uzupełnić wodą. Wychodzą 2 naleśniki 😉
Budyń – u mnie 15g BIO budyniu czekoladowego bezglutenowego, bez cukru, marka Byodo (chyba w carrefour kupiłam), rozpuszczonego w 150ml mleka.
Do tego mała nektarynka i pół kiwi

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj