NALEŚNIKI Z MĄKI RYŻOWEJ Z BUDYNIEM I OWOCAMI

Składniki

  • jajko
  • 50g mąki ryżowej
  • 70ml mleka
  • 15g budyniu
  • 150ml mleka
  • mała nektarynka
  • pół kiwi

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Mąka ryżowa (i gryczana) to super bezglutenowa alternatywa dla mąki pszennej jeśli chodzi o naleśniki 🙂

Roztrzepać 1 jajko + ok 50g mąki ryżowej + ok 70ml mleka najlepiej roślinnego lub bez laktozy (ale można użyć też zwykłego 🙂 Jeśli masa jest za gęsta, można uzupełnić wodą. Wychodzą 2 naleśniki 😉
Budyń – u mnie 15g BIO budyniu czekoladowego bezglutenowego, bez cukru, marka Byodo (chyba w carrefour kupiłam), rozpuszczonego w 150ml mleka.
Do tego mała nektarynka i pół kiwi

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.