2 ubite białka + 1 zółtko + 20g budyniu bezglutenowego, bezcukru z fitness-food.pl + aromat waniliowy, proszek do pieczenia + erytrol + 170g chudego sera zmielonego z 2 łyżkami serka homogenizowanego lub jogurtu nat. i do piekarnika na ok 35 min.
IDEALNY SERNIK BUDYNIOWY
- 30
- 2
- KCAL - 384 g
- WĘGLOWODANY - 33 g
- BIAŁKA - 47 g
- TŁUSZCZE - 7 g
Składniki:
- 2 BIAŁKA + ŻÓŁTKO
- 20G BUDYNIU BEZ CUKRU
- AROMAT WANILIOWY
- ERYTROL
- 170G CHUDEGO SERA
- 2 ŁŻKI
- SERKA HOMOGENIZOWANEGO NATURALNEGO LUB JOGURTU
- OWOCKI NA GÓRE
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!
Ten post ma 2 komentarzy
Bardzo fajne przepisy 🙂
Mam tylko prosbę o większą dokładność, tu np. piszesz,że do pieca, ale nie wiemy jaka temperatura.
W wielu postach jest napisane np. 'cukinia’, ale cukinia może ważyć 100g, a może 700g 🙂
Dziękuję bardzo 😉 Postaram się być bardziej precyzyjna bo rzeczywiście czasem robię posty na mega szybciora 😉 Pozdrawiam!