GOFRY KOKOSOWE Z SOSEM ORZECHOWYM

Składniki

  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 1,5 łyżki mąki kasztanowej (można spróbować innych mąk lub 100% kokosowa)
  • 2 jajka
  • ok 50-70ml mleka koksoowego lub migdałowego
  • soda oczyszczona
  • cynamon
  • masło orzechowe 2-3 łyżeczki
  • łyżka białka opcjonalnie
  • borówki opcjonalnie

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Wymieszać jajka, mąke, pół łyżeczki sobie, opcjonalnie białko, cynamon, mleko – tyle, żeby ciasto miało dobrą konsystencję, gęstsza niż na naleśniki! Można dodać tez np erytrol. Masa do gofrywnicy spryskanej olejem.

Sos – masło orzechowe wymieszać z odrobiną mleka żeby było rzadsze, można dodać cynamon 😉

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.