Podaje bez kalorii ponieważ ciasto robiłąm troche „na oko” i proporcje podaje przybliżone :))
Spód: daktyle moczymy we wrzątku min godzine. Po tym czasie odlewamy wodę i blendujemy je z płatkami (ja zrobiłam to w rozdrabniaczu). Jeśli masa jest za gęsto można dodać troche mleka lub wody. Można też dodać np len 😉 Masę rozprowadzić cieńko w formie w której będziemy piec ciasto jako spód (moja jest malutka, na 2 spore kawałki ciasta 15/15cm).
Ciasto: dynię gotujemy i blednujemy na puree. Miksujemy z wszystkimi pozostałymi składnikami i odstawiamy na chwilę – ciasto powinno być dosyć rzadkie ponieważ mąka kokosowa mocno chłonie widę i za 5 min zgęstnieje znacząco. Jeśli nadal jest za rzadkie – dodać mąki, jeśli za gęste – mleka 🙂
Masę przelejcie na spód i do pieca na ok 40 min 180 stopni. Ja na górę dałam fige, surowe kakao i granat:)