fbpx

CARPACCIO Z BURAKA + GRANAT, RICOTTA

  • 25
  • 1
  • kcal 234
  • Węglowodany 23g
  • Białka 11g
  • Tłuszcze 13g

Składniki

  • duży burak
  • oliwa
  • przyprawy
  • rukola
  • granat
  • ricotta ok 50g
  • słonecznik 10g
  • łyżeczka miodu
  • musztarda francuska

Obrać dużego buraka (u mnie 180g), pokroić w plastry, skropić oliwą, solą i słodką papryką, zawinąć w folie i do pieca na 30 min (można wsadzić całego buraka na ok godzinę). Buraczki ułożyć na rukoli/roszponce, posypać owocem granatu, ricottą, słonecznikiem 10g i polać sosem – łyżeczka miodu + łyżeczka oliwy + łyżeczka musztardy francuskiej/ewentualnie ocet jabłkowy

Olga Lewandowska

Jestem absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu na kierunkach Dietetyka oraz Zdrowie Publiczne, gdzie z wyróżnieniem uzyskałam tytuł magistra. Prywatnie – pasjonatka aktywności fizycznej i gotowania, zawodowo – właścicielka i dietetyk we wrocławskiej poradni dietetycznej Olga Lewandowska Dietetyk. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Skomentuj