Obrać dużego buraka (u mnie 180g), pokroić w plastry, skropić oliwą, solą i słodką papryką, zawinąć w folie i do pieca na 30 min (można wsadzić całego buraka na ok godzinę). Buraczki ułożyć na rukoli/roszponce, posypać owocem granatu, ricottą, słonecznikiem 10g i polać sosem – łyżeczka miodu + łyżeczka oliwy + łyżeczka musztardy francuskiej/ewentualnie ocet jabłkowy
Bez glutenu / Kolacje / Low carb / Przekąski / Sałatki / Wegetariańskie
CARPACCIO Z BURAKA + GRANAT, RICOTTA
- 25
- 1
- KCAL - 234 g
- WĘGLOWODANY - 23 g
- BIAŁKA - 11 g
- TŁUSZCZE - 13 g
Składniki:
- duży burak
- oliwa
- przyprawy
- rukola
- granat
- ricotta ok 50g
- słonecznik 10g
- łyżeczka miodu
- musztarda francuska
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!