CARPACCIO Z BURAKA + GRANAT, RICOTTA

Składniki

  • duży burak
  • oliwa
  • przyprawy
  • rukola
  • granat
  • ricotta ok 50g
  • słonecznik 10g
  • łyżeczka miodu
  • musztarda francuska

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Obrać dużego buraka (u mnie 180g), pokroić w plastry, skropić oliwą, solą i słodką papryką, zawinąć w folie i do pieca na 30 min (można wsadzić całego buraka na ok godzinę). Buraczki ułożyć na rukoli/roszponce, posypać owocem granatu, ricottą, słonecznikiem 10g i polać sosem – łyżeczka miodu + łyżeczka oliwy + łyżeczka musztardy francuskiej/ewentualnie ocet jabłkowy

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.