BURGERY Z KASZY JAGLANEJ, BATATÓW I ŁOSOSIA

Składniki

  • ok 150g batatów
  • ok 40g kaszy jaglanej
  • jajko
  • ok 70g łososia
  • szczypior, natka pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • sól, chili, koperek, oregano

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Kotleciki robiłąm już jakiś czas temu, nie pamiętam czy używałam 40 czy 50g kaszy… W każdym razie wyszło mi 6 kotletów, czyli jeden ok 80kcal.

Batata i kasze ugotowałam, wrzuciłam do rozdrabniacza (lub blender) razem z jajkiem i zmiksowałam na gładką masę. Dodałam przyprawy, łososia rozdrobnionego w ręku, szczypior i natke, odrobinke oliwy. Całość wymieszałam łyżką. Kotlety smażyłam na kokosowym. Wyszły pyyycha :))

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.