BURGER Z INDYKA W BUŁCE Z TAPIOKI

Składniki:

  • bułka z tapioki z Wrocławski Bazar Smakosza (co niedziele na Browarze Mieszczańskim do 15stej;)
  • ok 70g mielonego indyka
  • ok 50g awokado
  • cebula, czosnek
  • bakłażan
  • pieczarki
  • opcjonalnie ser żółty, u mnie kozi też z Bazaru smakosza jeden plaster
  • olej kokosowy do smażenia
  • przyprawy do mięsa

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Mięso wymieszałam z drobno pokrojoną cebulą, sól, pieprz, ząbek czosnku, tymianek, ostra papryka, ulepiłam kotleta i ugrillowałam go na oleju kokosowym. Awokado rozgniotłam na pastę (plus sok z cytryny, sól, pieprz, ostra papryka). Bułkę potraktowałam opiekaczem, posmarowałam awokado, na to kotlet i krótko ugrillowane (usmażone, upieczone?) warzywa – u mnie cebula, pieczarki i bakłażan 🙂 No i plaster sera koziego! Bez sera opcja to ok 400 kcal 😉

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami