Mięso wymieszałam z drobno pokrojoną cebulą, sól, pieprz, ząbek czosnku, tymianek, ostra papryka, ulepiłam kotleta i ugrillowałam go na oleju kokosowym. Awokado rozgniotłam na pastę (plus sok z cytryny, sól, pieprz, ostra papryka). Bułkę potraktowałam opiekaczem, posmarowałam awokado, na to kotlet i krótko ugrillowane (usmażone, upieczone?) warzywa – u mnie cebula, pieczarki i bakłażan 🙂 No i plaster sera koziego! Bez sera opcja to ok 400 kcal 😉
BURGER Z INDYKA W BUŁCE Z TAPIOKI
Składniki
- bułka z tapioki z Wrocławski Bazar Smakosza (co niedziele na Browarze Mieszczańskim do 15stej;)
- ok 70g mielonego indyka
- ok 50g awokado
- cebula, czosnek
- bakłażan
- pieczarki
- opcjonalnie ser żółty, u mnie kozi też z Bazaru smakosza jeden plaster
- olej kokosowy do smażenia
- przyprawy do mięsa