Mięso wymieszałam z drobno pokrojoną cebulą, sól, pieprz, ząbek czosnku, tymianek, ostra papryka, ulepiłam kotleta i ugrillowałam go na oleju kokosowym. Awokado rozgniotłam na pastę (plus sok z cytryny, sól, pieprz, ostra papryka). Bułkę potraktowałam opiekaczem, posmarowałam awokado, na to kotlet i krótko ugrillowane (usmażone, upieczone?) warzywa – u mnie cebula, pieczarki i bakłażan 🙂 No i plaster sera koziego! Bez sera opcja to ok 400 kcal 😉
Bez glutenu / Kolacje / Obiad / Paleo
BURGER Z INDYKA W BUŁCE Z TAPIOKI
- 20
- 1
- KCAL - 495 g
- WĘGLOWODANY - 50 g
- BIAŁKA - 27 g
- TŁUSZCZE - 22 g
Składniki:
- bułka z tapioki z Wrocławski Bazar Smakosza (co niedziele na Browarze Mieszczańskim do 15stej;)
- ok 70g mielonego indyka
- ok 50g awokado
- cebula, czosnek
- bakłażan
- pieczarki
- opcjonalnie ser żółty, u mnie kozi też z Bazaru smakosza jeden plaster
- olej kokosowy do smażenia
- przyprawy do mięsa
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!