BABECZKI GRYCZANE Z MASŁEM ORZECHOWYM I OWOCAMI

Składniki:

  • 3 BIAŁKA
  • 40G MĄKI GRYCZANEJ
  • ŁYŻKA KAWY ROZPUSZCZALNEJ
  • SODA OCZYSZCZONA
  • ERYTROL
  • NEKTARYNKA I TRUSKAWKI
  • MASŁO ORZECHOWE

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

3 ubite biała wymieszać delikatnie z 40g mąki gryczanej + łyżka kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w łyżce wrzątku + odrobina sody oczyszczonej + erytrol/stewia/słodzik. Połowę masy wyłożyć do spryskanych olejem kokilek (lub do formy na muffinki), nałożyć pokrojoną nektarynke i truskawki, przykryć drugą porcją masy. W cieście wydrążyć u góry łyżką dołek i wypełnić go łyżeczką masła orzechowego (u mnie z obniżoną zawartością tłuszczy). Na spód druga warstwa owoców i do pieca na 30 min 180 stopn

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami