TORTILLA ŻYTNIA Z ŁOSOSIEM AWOKADO WARZYWAMI

Składniki

  • maka żytnia/gryczana
  • białko jaja
  • przyprawy
  • 50g awokado
  • 40g łososia wędzonego
  • pomidor
  • 2 łyżki kukurydzy
  • cukinia
  • mix sałat/szpinak

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Na 2 placki średniej wielkości: 45g mąki żytniej + 1 białko + woda – tyle aby ciasto miało gęstość naleśnikowego + przyprawy (u mnie oregano, bazylia, słodka papryka i tymianek). Placki smaży się w 2 minuty! Trzeba mieć tylko w miare dobrą patelnie i dobrze ją rozgrzać (u mnie na PAM’ie). Do środka dałam paste z awokado (50g awokado + sok z cytryny, przyprawy), wędzonego łososia 40g, pomidora, kukurydze, cukinie i sałatę

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.