TACOS Z KREWETKAMI I AWOKADO

Składniki:

  • 2 jajka
  • łyżki mąki kokosowej
  • odrobina wody lub mleka (u mnie kokosowe)
  • 40g awokado
  • 100g krewetek
  • pomidorki
  • sałata/rukola/roszponka/szpinak
  • czosnek
  • pietruszka natka (suszona lub świeża)
  • olej kokosowy

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Krewetki podsmaż ok 4-5 min na odrobinie kokosowego z ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praske, posól, dodaj natke.

Jajka roztrzep z mąką (możesz użyć innej jeśli nie masz kokosowej) i odrobiną mleka lub wody (inaczej masa będzie za gęsta. Dodaj sól i inne przyprawy (u mnie odrobina chili, tymianku, oregano). Usmaż z 2ch stron naleśnik – będzie dosyć gruby jak cieńki omlet. Na gotowy omlet nałóż sałate/rukole, pomidorki, pokrojone awokado i krewetki. Przełóż na pół i szamaj 🙂 Można jeszcze podlać oliwą 😉

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami