RISOTTO Z KURCZAKIEM I SZPARAGAMI W MLEKU KOKOSOWYM

Składniki

  • 40g ryżu
  • 100g kurczaka
  • cebulka
  • 200g białych szparagów
  • 100ml mleka kokosowego light
  • sok z limonki

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Ugotować 40g ryżu, 100g kurczaka doprawić i podsmażyć z cebulką i ok 200g białych szparagów (wcześniej należy je obrać!), podlac wodą i dusic chwile do miękkości. Pod koniec dodać ok 100g mleka kokosowego light, dodać sól, chili, kolendre, natke pietruszki i odrobine soku z limonki. Dorzuć ryż i gotowe.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.