Ugotować 40g ryżu, 100g kurczaka doprawić i podsmażyć z cebulką i ok 200g białych szparagów (wcześniej należy je obrać!), podlac wodą i dusic chwile do miękkości. Pod koniec dodać ok 100g mleka kokosowego light, dodać sól, chili, kolendre, natke pietruszki i odrobine soku z limonki. Dorzuć ryż i gotowe.
RISOTTO Z KURCZAKIEM I SZPARAGAMI W MLEKU KOKOSOWYM
- 15
- 1
- KCAL - 340 g
- WĘGLOWODANY - 46 g
- BIAŁKA - 30 g
- TŁUSZCZE - 9 g
Składniki:
- 40g ryżu
- 100g kurczaka
- cebulka
- 200g białych szparagów
- 100ml mleka kokosowego light
- sok z limonki
UDostępnij post
Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!