PULPECIKI Z INDYKA Z SUSZONYMI POMIDORAMI, CUKINIĄ I PESTO

Składniki:

  • 220G MIELONEGO INDYKA
  • PÓŁ CUKINII
  • ŁYŻKA CZERWONEGO PESTO
  • 30G SUSZONYCH POMIDORÓW
  • CEBULA
  • CZOSNEK
  • 200G PRZECIERU/SOSU POMIDOROWEGO
  • BAKŁAŻAN OPCJONALNIE
  • OLEJ KOKOSOWY DO SMAŻENIA
  • ŚWIEŻA BAZYLIA

UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

Wykonanie:

Do mielonego dodałam startą na tarce i odciśniętą cukinię, ząbek czosnku, drobno pokrojoną czerwoną cebulę, pokrojone suszone pomidory, łyżkę presto (opcjonalnie polecam dodatek orzechów włoskich;) Lepimy pulpety i podsmażamy z każdej strony na kokosowym. Pod koniec zalewamy przecierem, ja swój wcześniej doprawiam – sól pieprz, bazylia, tymianek, ostra papryka.

Pulpeciki wleciały z grillowanym bakłażanem i pomidorkami 😉

.

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

20 listopada 2023

3 NAJLEPSZE NOCNE OWSIANKI – SZYBKIE I ZDROWE ŚNIADANIE

7 listopada 2023

TORTILLA Z TOFU, WARZYWAMI I SOSEM ORZECHOWYM WEGE

9 października 2023

JAK UPIEC DYNIĘ? 7 PRZEPISÓW Z DYNI

sklep z dietami i ebookami