Ugotuj 45 g ryżu, przestudz + 1 jajko, 1 białko jaja + starta na tarce (odcisnąć wodę) lub drobno pokrojona w kostkę cukinia (u mnie ok 120g. ale można dać więcej) + łyżeczka przecieru pomidorowego, przyprawy, czosnek i na patelnie
PLACKI Z RYŻU I CUKINII
- 25
- 1
- KCAL - 273 g
- WĘGLOWODANY - 43 g
- BIAŁKA - 15 g
- TŁUSZCZE - 6 g
Składniki:
- 45G RYŻU
- JAJKO + BIAŁKO
- CUKINIA
- PRZECIER POMIDOROWY
- PRZYPRAWY
- CZOSNEK
UDostępnij post

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!