PIECZONY PLACEK BATAT-JAJCO-RICOTTA

Składniki

  • pół batata (ok 150g)
  • 2 jajka
  • mała cebulka
  • ok 70g ricotty
  • szczypior, natka pietruszki

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

To połączenie smakowe… Mmmmmm :)))

Na patelni rozsmarowałam cieńko pędzelkiem olej kokosowy. Starłam na tarce (grube oczka) batata, wyłożyłam na patelnie razem z  pokrojoną drobno cebulką, całość skropiłam delikatnie oliwą, solą i chili/ostrą papryką. Bataty idą do piekranika  na 10 min,ok 180 stopni. Jeśli nie macie patelni, która nadaje się do pieca oczywiście możecie uczyć naczynie żaroodporne.

Po 10 min wbiłam do batatów 2 jajka, całość jeszcze raz do pieca na ok 3 min, aż jajka się zetną. Po wyciągnięciu całości placek przełożyć na talerz, oprószyć ricottą, szczypiorkiem i natką 😉

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.