PANCAKES OWSIANE Z CZEKOLADĄ I BANANEM

Składniki

  •  50g mąki owsianej
  • 10g mąki kokosowej
  • pół banana
  • jajko
  • 1/3 łyżeczki sody
  • łyżka erytrolu
  • łyżeczka cynamonu
  • 60ml mleka (u mnie roślinne)
  • 15 g gorzkiej czekolady
  • masło klarowane do smażenia

UDostępnij post

Share on twitter
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Zawsze myślałam, że nie ma opcji, na lepsza Pancakes, niż te pszenne, a tu proszę! I do tego przepis banalnie prosty bo wystarczy wszystko wymieszać i gotowe!

Zblenduj banana, mleko, jajko, aromat waniliowy opcjonalnie. Dorzuć suche składniki – mąki (jeżeli nie masz owsianej wystarczy że zblendujesz wcześniej płatki owsiane na mąkę), erytrol/ksylitol, sodę, cynamon i ponownie zblenduj. Pokrój czekoladę, dorzuć do masy i wymieszaj. Rozgrzej masło klarowane na patelni i smaż placki. Wychodzą 3 małe lub 2 duże!

Wychodzą mokre i pyszne! Serwuj np. z plasterkami drugiej połówki banana, masłem orzechowym czy jogurtem kokosowym!

Tagi

Dodaj komentarz

inne przepisy

21 lipca 2020

CILBIR – JAJKA PO TURECKU

21 lipca 2020

ZUPA Z BOBEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI

21 lipca 2020

BEZGLUTENOWE PANCAKES Z RICOTTY

sklep z dietami i ebookami

Hej! Nazywam się Olga Lewandowska i jestem dietetyczką kliniczną oraz blogerką kulinarną. Od 7 lat w moim prywatnym gabinecie, online oraz w moich mediach społecznościowych uczę ludzi jak przy pomocy gotowania i odżywiania poprawiać swoje zdrowie, samopoczucie oraz sylwetkę. Przez moich podopiecznych jestem nazywana „Czarodziejką”, a to dlatego, że w mojej kuchni i dietach pacjentów dzieje się magia! Moje jadłospisy w żaden sposób nie przypominają „diet odchudzających” w stereotypowym ujęciu, a raczej rozkoszne, elastyczne i nieskomplikowane plany żywieniowe. Dietetyka od zawsze była moją pasją. Z tej pasji zrodziła się kolejna – gotowanie:) Mieć pasję w życiu – coś pięknego:) Żyć tą pasją – coś najpiękniejszego:) Pogodzić kilka pasji w jedną – nieocenione!

.